Modellik bir hamurdur vücudunuzu sarmalayan ve ona şekil vermek cilalamak parlatmak sizlerin elindedir. Bu hamur sizde ya vardır ya yoktur! Çünkü bir yere kadar öğretilebilir. Evet gelişim çağında ergenlik çağındaki çocuğa, yürüyüşüne, duruşuna, bakışına şekil verilebiliriz ama modellik bundan çok daha fazlası olduğu için bazı şeyler de sizin hamurunuzla, hırsınız ve hoşgörünüzle ilgilidir.

Hepimizin dahil olduğu ve kendimizi yansıttığı bir sosyal grup vardır. Hepimizin yaşamı aslında bir modeldir ve bizlerde o hayatın modelelriyizdir.

Kimimiz rapçi kimimiz rockçı kimimiz hippi yaşam felsefelerini benimsemiş ve o felsefeye uygun kıyafetleri giyerek ruhumuzu bedenimizi diğer insanlara yansıtır kendimiz gibi olan insanları bulur onlar ile sosyalleşiriz. İşte modellik tamda budur bu felsefelere hizmet eden insan gruplarının bir araya gelmelerini sağlar lakin bir gün rockçı bir gün rapçi olabimektir modellik.

Bu nasıl olacak peki ? işte burada reji devreye girmektedir. Siz sadece uygun vucüt ölçüleriniz ile yüzünüzdeki ışık ile bunu yansıtmalısınız gerisi saç makyaj styling fotoğrafçı veya yönetmenin gözüdür.

Vücut ölçülerinizi ve yüzününzün güzelliğini sağlamanız model olmanız için yeterli değildir. Her zman dediğimiz gibi bilgi ve birikim ile bunu yansıtmanız ve nasıl kullanmaznız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir.

İşte ben bu atölye ile bu hamuru şekillendirmek ve sizleri başarılı birer model yapmayı amaçlamaktayım.

Leave a comment

Nasıl Model Olunur © 2024.

All rights reserved.