Araştırma yapın.

Model olmak isteyenlerin yaptıkları en büyük hata önceden araştırma yapmamaktır. Nereden başlamaları gerektiğini bilmezler. Şunu size tavsiye edebilirim ‘Öncelikle kimin itibarlı olduğunu, ne zamandır bu işi yaptığını ve ajansın kimleri temsil ettiğini araştırmalısınız’. En sevdiğiniz dergiyi karıştırarak, internetten biraz araştırma yaparak. Ajanslara bakın ve sevdiğiniz modelleri hangi ajansların temsil ettiğini öğrenin. Ajans ile iletişime geçmeden önce sektörde iyi bilinen güvenilir bir ajans olduğundan emin olun.

Hazırlıklı olun

Modellik eğitimi kendine güven açısından ve işle alakalı rahatlamak açısından oldukça faydalıdır. Sektörle ilgili bilgi birikiminiz olmadığından podyumu pozu yürüyüşü terimleri bilmediğinizden bir ön koşuldur. Araştırın dergileri karıştırın defileleri moda çekimlerini sosyal medyadan sevdiğiniz modellerin profillerini inceleyin pek çok farklı stylist ve designerın profillerini takip edin. Workshoplara katılın.

Portfolyonuz harika olsun

Modellik portfolyonuz özgeçmişiniz olduğu için ajanslarla görüşmeden önce portfolyonuzu düzgün bir şekilde hazırladığınızdan emin olmalısınız. Belirtmeliyim ki ‘iyi bir portfolyo göreceli bir kavramdır, sonuçta her müşteriyi her zaman memnun edemezsiniz. Ancak portfolyonuzda yeterli çeşitlilikte fotoğraflar olduğundan emin olun ki ajans potansiyelinizi görebilsin. İyi bir portfolyo modelin farklı ifadelerle ve farklı hareketlerle kamera önünde rahat olduğunu göstermektedir. Az ama öz olsun. Birkaç iyi fotoğrafın olması içinde berbat fotoğrafların olduğu destansı bir portfolyodan daha iyidir. Portfolyonuzu ajansa anlattığınız bir hikaye olarak düşünün. Kısa bir hikaye. Bu hikayenin akışı çok önemlidir. Sonuçta tek istediğiniz ajansı etkilemektir. Ajanslar ilan vermezler: En saygın mankenlik ajansları asla ilan vermezler. Sakın gördüğünüz bu ilanlara kanmayın ve asla başvurmayın. Dünyanın neresinde olursa olsun! şöyle çok ince bir çizgi var. Dünyanın en iyi ajansları sadece ‘open call’ (çat kapı casting) düzenledikleri günler ilan verirler. Ama o kadar! Onun dışında asla ilan vermezler.

Kendiniz olun

Diyelim ki bir ajansla görüşmeniz var, peki şimdi ne olacak? Söylemeliyim ki ‘ her zaman olduğunuz gibi gelin. İlginç bir göürüntünüz varsa veya doğal bir tarzınız varsa bunun üzerine çalışın. Ajansı etkilemek için olduğunuz kişiyi değiştirmeyin. Olası model adayları ile görüşürken onları oldukları gibi görmek isteriz: doğal saçlar ve kendi kişilkleri. Maxi elbiselerinizi evde bırakın ve günlük kıyafetlerinizi giyin. Skinny jeanler ve dar tişörtler gibi vücut hatlarını ortaya çıkaran kıyafetler giyin ki vücudunuzu görebilelim’. Eleştirilere açık olmak: Zaman zaman fotoğrafçı, ajans,SYY Sanatsal yetenek Yöneticisi, tasarımcı, koreograf gibi kişilerden eleştiriler gelebilir. Fotoğrafçı, “Kamera karşısında yeterince esnek değilsin” diyebilir veya koreograf, “Defilede biraz daha şu şekilde yürümen gerekebilir” diyebilir. Bunların hiçbirini sakın sizin kişiliğinize söylenmiş gibi algılamayın. Sakın üzülmeyin, kırılmayın, darılmayın bu eleştiriler karşısında. Tam aksine çok mutlu olun! Çünkü kendini daha da geliştirmek için çok iyi bir fırsattır eleştiri.

Kameraya gülümseyin

Ek olarak portfolyonuza birkaç tane de günlük çekim koyun. Snap veya poloraid. ‘olası modellerle görüşürken birkaç günlük çekim görmek istediğimizi söyleriz. Bir vesikalık fotoğraf, profil fotoğraf, boydan fotoğraf, ve doğal bir gülümseme iyidir. Kıyafetlerinizi basit tutunuz ki yüzünüze ve vücudunuza dikkat edebilelim ve farklı pozlar ve yüz ifadeleri ile denemeler yapın. Ayna: Bir boy aynası bundan böyle çalışma arkadaşınız olsun. Ayna önünde yürüyüş ve poz verme çalışmalısınız. Çeşitli bakışlar çalışın ayna önünde. Bu çalışmanın amacı hangisini iyi taşıyabileceğinizi görmek. Bu arada elimizdeki akıllı ceptelefonlarımızı aynada göz hizamıza koyup boydan bizi çekmesini sağlıyalım camerayı açıp.bu aynaya yansıyan hareketleri yüz ifadelerini ve doğru duruşu bize vermede büyük ip ucu olacaktır.Hani kız arkadaşlarla eğlence olsun diye dolaptaki her şey denenir ya, veya erkekler mağazalarda kıyafet denerler kabinlerde.İşte bunu bu sefer iş amaçlı yapmalısınız.

Çekinmeden konuşun

Karakter anahtardır. Bu nedenle dik oturun ve ağzınızda birşeyler gevelemeyin. Girişken kişiler herzaman göze çarpar. Bizler herzaman modellerin ve adaylarının kendilerini nasıl ifade ettiklerine dikkat edriz. Gergin veya utangaç olmamalısınız. Modellik zorla değil isteyerek yaptığınız bir şey olmalıdır. Modeller kendine güvenmelidir. Hırslı ve alçakgönüllü olmalıdır. Neticede bu bir iştir ve saygı ve profesyonellik çok önemlidir. Seçmeye veya görüşmeye erken ve hazırlıklı gidin.

İmza atmadan önce okuyun

Teklif alacak kadar bir ajansı etkilediyseniz sözleşmeyi imzalamadan ve kutlama dansı yapmadan önce derin bir nefes alın. Okumadan hiçbir şeyin altına imza atmayın. Araştırmanızı yapın ve içinizdeki sese kulak verin. İmza atmadan önce sözleşme ile ilgili aklına takılan bütün soruların yanıtlandığından ve netleştiğinden emin olun.

Leave a comment

Nasıl Model Olunur © 2024.

All rights reserved.